top of page

Animals a la ciutat

"Animals a la ciutat" és un projecte liderat per l'Associació Animal Latitude amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, on se situa l'àmbit d'actuació.

 

Els seus objectius principals són educar i sensibilitzar a la població de la presència i la problemàtica associada a les espècies d'animals que viuen a la ciutat. D'aquesta manera, es pretén aconseguir una conscienciació i una sensibilització sobre ells, ja sigui domèstics o salvatges, autòctons o exòtics. Per aconseguir aquests objectius, es duran a terme un conjunt d'activitats  (tallers, xerrades, jornades tècniques) que permetran informar i donar a conèixer la relació entre els éssers humans i la fauna urbana, juntament amb la seva problemàtica.

 

Així, el projecte "Animals a la ciutat" pretèn donar a conèixer la importància ecològica dels animals urbans, la seva gestió i els agents implicats, trobar la manera de mantenir una relació entre ells i els humans i formar a col·lectius específics i especialitzats amb incidència a la societat, ja sigui a nivell informatiu o educatiu. A més, també vol fomentar la tinença responsable d'animals de companyia, donar a conèixer la problemàtica del seu abandonament i de la seva fuga i generar consciència ciutadana sobre la seva selecció de forma adequada.

 

El motiu de la creació d'aquest projecte és la proliferació d'animals exòtics i domèstics a la ciutat que han derivat en problemes de convivència amb les persones que viuen en zones urbanes, així com amb els animals autòctons i salvatges cada cop més presents en aquestes zones. Aquestes situacions també han comportat un cost econòmic derivat de la gestió de la fauna urbana per ens públics, així com protectores i altres centres de recuperació d'animals.

Per altra banda, s'ha constatat el desconeixement de la població en general sobre els animals, les seves necessitats, la tinença responsable dels mateixos i la conseqüència del seu abandonament o fuga.

Voleu col·laborar amb Animals a la ciutat?

bottom of page