top of page

curs "Grans animals marins del Mediterrani català"

 

Des de l'Associació Animal Latitude i SUBMON, hem organitzat aquesta formació, esdeveniments subvencionats del projecte d'educació i sensibilització Jo també visc al Mediterrani. Oferim dues edicions del curs Grans animals marins del Mediterrani català. Aquest curs forma part del projecte que realitzem amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

 

Quin és l'objectiu d'aquest curs?

 

Formar sobre els grans animals marins del mar Mediterrani català a persones potencialment propagadores d'aquesta informació a la població, oferint recursos pedagògics i informatius, per aconseguir que l'abast territorial del projecte sigui més ampli en un futur.

 

En acabar aquest curs l'alumne podrà identificar diferents espècies de fauna marina (tortugues marines, elasmobranquis taurons i rajades- i cetacis –dofins i balenes-); fent èmfasi en aquelles que es poden trobar al Mediterrani. Haurà obtingut coneixements de la biologia bàsica d'aquests grups i serà coneixedor de les diferents problemàtiques de conservació i algunes de les diferents estratègies per tractar de pal·liar-ne els efectes.

 

La primera edició es porta a terme a inicis del mes d'abril a la Universitat de Barcelona, Campus Mundet. La segona edició es realitza la primera setmana de juliol al Museu Marítim de Barcelona. El curs i el material estan subvencionats, per tant no impliquen cap cost per a les persones participants.

Requisits

 

- No tenir formació sobre fauna marina, ni está col.laborant o treballant en projectes relatius a les matèries impartides. Es prioritza formar a persones que no tenen coneixements sobre el tema.

- Possibilitat de poder realitzar projectes d'educació i sensibilització sobre fauna marina.

- Tenir una professió que permet canalitzar i difondre la informació rebuda

- Ser una persona que tingui  o pugui tenir vinculació amb el medi marí, des de vessants com per exemple:

 

  • Educativa i lleure infantil

  • Docència

  • Recerca

  • Usuaris del medi marí (pescadors, socorristes, navegants, bussejadors, etc...)

  • Entitats en el sector del medi natural

 

   Serà necessari adjuntar documentació que acrediti el compliment dels requisits (carta, carnet, contracte, o d'altres).

 

Serà valorable

 

Si queden places lliures s'obrirà la convocatòria a estudiants de matèries relacionades amb biologia, veterinària, educació i comunicació ambiental i ciències ambientals.

 

 

Recepció de candidatures

 

Cada curs disposa de 25 places, i es fan convocatòries per a fer la selecció dels participants. 

1a Edició Abril. Convocatòria tancada i curs realitzat.

2a Edició Juny. Convocatòria oberta fins el 17 de juny de 2015

 

+ informació a projectes@animallatitude.org

 

Més informació del projecte i el programa de les activitats aquí

bottom of page