top of page

Sobre el projecte

Aquest projecte d'educació i sensibilització ambiental neix amb l'objectiu de generar consciència ambiental i oferir formació i informació sobre alguns dels grans animals marins més emblemàtics del mar Mediterrani (dofins, balenes, tortugues marines, taurons, rajades i foques). Conèixer quina ha estat la relació d'aquests animals amb les costes catalanes i els seus habitants des de temps passats i com ha anat evolucionant aquest vincle amb el temps.

 

El programa educatiu que es presenta, comprèn activitats d'educació i formació dirigides a diferents col·lectius de la població.

 

Durant l'estiu de 2014 es van donar casos d'albirament de fauna marina o varament de restes d'algun animal marí a les platges de Catalunya (tintoreres i rajades al Maresme, dofins dins la badia de Port de la Selva, posta d'ous de tortuga marina i restes de cua de catxalot a Tarragona, etc.) i es va constatar el desconeixement per part de la població en general sobre quins són els animals que hi ha al mar Mediterrani. Fins i tot, puntualment, es va generar un cert grau d’alarma social que es va percebre també en els medis de comunicació i la informació transmesa pels mateixos. 

 

Aquest projecte pretén formar i informar a la població per a aconseguir que es normalitzi el fet de veure grans animals marins a les nostres costes; les balenes, dofins, taurons, rajades i tortugues són animals marins que sempre han viscut al mar Mediterrani. És necessari conscienciar a la població catalana de forma general, i als gestors d’informació de forma específica sobre la seva existència i la importància de la seva protecció i conservació.

Objectius específics

 

  • Informar i formar sobre els grans animals marins del mar Mediterrani català, posant a la comunitat en contacte amb el món dels animals marins de la Mediterrània, donant a conèixer el vincle passat dels animals marins amb els habitants de les costes catalanes.

  • Conèixer la importància ecològica dels grans animals marins dins l'ecosistema marí.

  • Descobrir com relacionar-se amb el medi natural marí d’una manera ecològica i respectuosa, generant consciència sobre la necessitat de respectar i protegir el medi ambient i la biodiversitat marina de la mar Mediterrània catalana.

  • Formar a col·lectius específics i especialitzats que tenen una incidència informativa rellevant en la societat ja sigui a nivell comunicatiu o educatiu.

Entitats organitzadores
Animal Latitude

és una associació fundada en el 2010 dirigida a informar i formar a la societat sobre fauna i medi ambient a través de projectes educatius i de gestió, amb la col·laboració d'Organitzacions i professionals del sector, per generar consciència ecològica i coneixement especialitzat.

 

Vol ser una associació referent i reconeguda a l'àrea de fauna i medi ambient, per a la societat i professionals del sector, per la seva competència i qualitat en els projectes educatius i de mobilització social, que es guia pels principis d'ètica, solidaritat i ecologia, creant sinergies entre els seus col·laboradors.

 
Submon

és una plataforma de serveis ambientals marins que realitza projectes en l'àmbit de la conservació, estudi i divulgació del mitjà marí. Amb aquesta finalitat es desenvolupen tres línies de treball, especialitzades i complementàries, amb les quals s'ofereix un servei integral en l'elaboració de projectes relacionats amb la conservació i gestió del medi marí.

 

SUBMON està integrat per un equip multidisciplinari d'especialistes i professionals del sector, format per veterinaris, biòlegs, enginyers, submarinistes i educadors amb una experiència d'entre 10 i 20 anys treballant en el medi marí a nivell nacional i internacional, i adaptant-se perfectament a diferents cultures i sistemes de treball.

 

En els últims anys ha assessorat i realitzat estudis i accions per a diferents administracions nacionals i internacionals, empreses, centres de recerca i centres educatius, oferint qualitat en l'execució de tots els seus projectes

 
Amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat, Generalitat de Catalunya
 
bottom of page