FINALITZACIÓ DEL PROGRAMA D'ABRIL A SETEMBRE 2015
El projecte d'educació i sensibilització JO TAMBÉ VISC AL MEDITERRANI, ha estat organitzat per l'Associació Animal Latitude i Submon, entitats ambientals que tenen com a objectiu amb aquest programa el fet de donar a conèixer als grans animals marins de la Mediterrània, normalitzar la seva presència a la nostra mar i generar consciència ecològica.
Aquest projecte començà el mes d'abril de 2015 i la primera fase ha tingut una durada de 6 mesos, realitzant-se les últimes activitats la segona setmana de setembre. Compta amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, així com amb la col·laboració d'altres institucions.
Les activitats s'han realitzat en diferents espais, trobant la col·laboració de Biblioteca de la Sagrada Família, especialitzada en Ciència i Medi ambient, Biblioteca Camp de l'Arpa Caterina-Albert, Museu Marítim de Barcelona i l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la Universitat de Barcelona, Campus Mundet.
El programa ha comptat amb activitats presencials: cursos., tallers infantils, una jornada informativa per a periodistes, xerrades de divulgació científica i una MARató per la Mediterrània; informació online: facebook (501 seguidors) i twitter (#viscalmediterrani), curador de notícies scoop it i el racó del científic amb tota la informació necessària sobre taurons, cetacis i tortugues marines. En total són aproximadament una mica més de 350 persones que han gaudit d'aquestes activitats en directe, i moltes més que han pogut conèixer i compartir el missatge online.
Per altra banda és necessari anomenar que arran de la Jornada amb periodistes, va sortir al diari ARA (dissabte 18 de juliol) i al Periòdico (15 de juliol), articles sobre els grans animals marins habitants de la nostra mar, difusió necessària i la qual agraïm molt, ja que ajuda en aquesta tasca d'educació i divulgació ambiental.
Què hem fet durant aquests 6 mesos?
2 Cursos presencials de 30 h: "Els grans animals marins del Mediterrani català"
Ponent: Manel Gazo, Mariluz Para, Àlex Bartolí i Jordi Sànchez (SUBMON)
Lloc: ICE Universitat de Barcelona - Campus Mundet (1a Edició) i Museu Marítim de Barcelona (2a Edició)
Places ocupades: 25 per curs
2 Xerrades sobre "Balenes, dofins i altres habitants del mar Mediterrani”
Ponent: Manel Gazo, Director de SUBMON
Lloc: Biblioteca Sagrada Família i Biblioteca Camp de l'Arpa
Places ocupades: entre 62 i 20
1 Jornada amb periodistes: "Entrevista amb un tauró"
Ponents: Manel Gazo, Mariluz Parga i Àlex Bartolí
Lloc: Museu Marítim de Barcelona
Places: 15
5 Tallers infantils “Els animals marins del Mediterrani a les teves mans”
Organitzat per Associació Animal Latitude
Lloc: Biblioteca Sagrada Família (2 tallers, 1 durant la MARató) i Biblioteca Camp de l'Arpa Caterina-Albert (1 taller). 2 dels tallers realitzats no estaven programats, han estat una demanda de la Scuola Italiana de Barcelona i una altra de la Biblioteca de la Platja de Castelldefels.
Places: entre 40 i 15
Ponents: Manel Gazo, Jordi Sànchez, Àlex Bartolí
Tallers organitzat per Associació Animal Latitude
Lloc: Sala d'actes i altres espais de la Biblioteca Sagrada Família.
Entre 50 i 20
Les activitats programades en aquesta primera fase del projecte han estat dirigides a diferents col·lectius, i totes elles sense cost per a les persones participants. L’objectiu ha estat generar consciència ambiental, normalitzar la presència d’aquests animals al nostre mar i oferir formació i informació sobre dofins, balenes, tortugues marines, taurons, rajades i foques. Descobrir quina ha estat la relació d'aquests animals amb les costes catalanes i els seus habitants des de temps passats i com ha anat evolucionant aquest vincle amb el temps. Ha finalitzat aquesta primera etapa del projecte, però seguim endavant divulgant i donant a conèixer aquests magnífics animals marins amb els que compartim el mar Mediterrani.
Facebook: Jo també visc al Mediterrani
Twitter: @animallatitude @submon #viscalmediterrani
Email: info@animallatitude.org