top of page

                Iniciem el projecte Jo també visc al Mediterrani

 

 

Des de l'Associació Animal Latitude i SUBMON, ens complau anunciar-vos l'inici del projecte d'educació i sensibilització Jo també visc al Mediterrani, que realitzem amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

 

Aquest projecte neix amb l'objectiu de generar consciència ambiental i oferir formació i informació sobre alguns dels grans animals marins més emblemàtics del mar Mediterrani (dofins, balenes, tortugues marines, taurons, rajades i foques). Conèixer quina ha estat la relació d'aquests animals amb les costes catalanes i els seus habitants des de temps passats i com ha anat evolucionant aquest vincle amb el temps.

 

Durant l'estiu de 2014 es van donar casos d'albirament de fauna marina o varament de restes d'algun animal marí a les platges de Catalunya (tintoreres i rajades al Maresme, dofins dins la badia de Port de la Selva, posta d'ous de tortuga marina i restes de cua de catxalot a Tarragona, etc.) i es va constatar el desconeixement per part de la població en general sobre quins són els animals que hi ha al mar Mediterrani. Fins i tot, puntualment, es va generar un cert grau d’alarma social que es va percebre també en els medis de comunicació i la informació transmesa pels mateixos.

 

Aquest projecte pretén formar i informar a la població per a aconseguir que es normalitzi el fet de veure grans animals marins a les nostres costes; les balenes, dofins, taurons, rajades i tortugues són animals marins que sempre han viscut al mar Mediterrani. És necessari conscienciar a la població catalana de forma general, i als gestors d’informació de forma específica sobre la seva existència i la importància de la seva protecció i conservació.

 

El programa educatiu que es presenta, comprèn activitats d'educació i formació dirigides a diferents col·lectius de la població. Les activitats es portaran a terme a la comarca del Barcelonès, però estaran dirigides a qualsevol persona resident a Catalunya.

 

 

Més informació a:

web: jotambeviscalmediterrani.animallatitude.org

Facebook: Jo també visc al Mediterrani

Email: projectes@animallatitude.org

Twitter; @animallatitude @submon #viscalmediterrani

bottom of page