top of page

Donem a conèixer els grans animals marins del Mediterrani

Notícies

Finalitzen les activitats programades d'abril a setembre 2015

15 de setembre de 2015

Els dies 8 i 9 de setembre es van realitzar els últims esdeveniments programats del projecte Jo també visc al Mediterrani dels mesos d'abril a setembre 2015. Una xerrada d'en Manel Gazo i un taller infantil, tanquen aquesta primera fase del programa d'educació i sensibilització ambiental, que s'ha realitzat amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

3 de setembre de 2015

Ens trobem ja a la recta final del projecte, que finalitza aquest mes de setembre. 

La setmana vinent, 8 i 9 de setembre, es portaran a terme les dues últimes activitats,  a la Biblioteca de Camp de l'Arpa - Caterina Albert. 

 

Albirament de Balena de Cuvier!

27 d'agost de 2015

Un albirament de Balena de Cuvier a 40 milles de Tarragona! quina sort que van tenir aquests navegants!!
El dia 27 d'agost ens van trucar de TV3 per confirmar que l'animal marí del vídeo era una Balena de Cuvier i ens van demanar quina informació en podien donar al respecte. Des del projecte Jo també visc al Mediterrani, portat a terme per animal latitude i SUBMON, en vam informar a partir de les dades que va oferir en Manel Gazo.

Agraïm als periodistes i comunicadors que busquin informació verídica, mantenint el rigor científic, i donin a conèixer quins grans animals marins viuen a la nostra mar.

Articles al diari!

20 de juliol de 2015

Després de la realització del taller amb periodistes, comunicadors i persones vinculades amb mitjans de comunicació, ja han sortit dos articles! Un al Periódico i l'altre al Diari ARA. Moltes gràcies per sumar-vos a donar a conèixer els grans animals marins del Mediterrani català.

Talle per a periodistes

Es realitzarà el dia 13 de juliol de 2015

Comença la temporada d'estiu, de taurons a les costes, tortugues a les platges, rajades i altres animals marins compartint les platges amb els banyistes.

El que volem fer amb aquest taller sense cost, és donar a conèixer a persones vinculades als mitjans de comunicació catalans (principalment a premsa, radio i televisió) la fauna marina del mar Mediterrani, en especial els grans animals marins; oferint eines i recursos per a trobar i generar informació verídica i elaborada amb rigor científic sobre la fauna marina que habita al mar i a les costes catalanes.

6 de juny de 2015

L’objectiu de “La MARató per la Mediterrània” és fer un homenatge pel dia mundial dels oceans (8 de juny), al mar Mediterrani; mitjançant els tallers i un conjunt de 4 conferències, on s’explicaran les diferents espècies dels grans animals marins de la mar Mediterrània. Amb aquesta actuació es donarà a conèixer al públic general la seva situació de conservació en l’actualitat, quines són les seves amenaces i els diferents projectes de conservació que estan en actiu en les costes catalanes.

Fins el 23 de juny, oberta la 2a Convocatòria per a participar al Curs Presencial

11 de maig de 2015

Quin és l'objectiu d'aquest curs?

Formar sobre els grans animals marins del mar Mediterrani català a persones potencialment propagadores d'aquesta informació a la població, oferint recursos pedagògics i informatius, per aconseguir que l'abast territorial del projecte sigui més ampli en un futur.

Gran asistencia a les primeres activitats del projecte

4 de maig de 2015

Durant el mes d'abril s'ha portat a terme la 1a Edició del curs presencial "Grans animals vertebrats del Mediterrani català", una xerrada oberta al públic sobre "Balenes, dofins i altres habitants del Mediterrani" i un taller infantil "els grans animals marins a les teves mans". Han participat entre les tres activitats un total de 105 persones.

Obertes les inscripcions per al primer taller infantil

13 d'abril de 2015

1a Ed.: "Els grans animals marins a les teves mans", 29 d'abril de 17:30 a 19:30h

Aforament: 25 places (l'infant ha de venir acompanyat/ada d'una persona adulta)

Cal prèvia inscripció, per ordre de sol.licitud:
- a la mateixa Biblioteca (C/Provença, 480,Barcelona)
- per telèfon al 93 450 87 33
- per email b.barcelona.sf@diba.cat

Comença el primer curs presencial

10 d'abril de 2015

S’inicia aquest projecte amb el primer curs presencial sobre Grans animals marins del Mediterrani català.

 

Aquest mes d’abril s’ha iniciat el curs “Grans animals marins del Mediterrani català”, primera activitat d’un projecte d’educació i sensibilització ambiental, impulsat per l’Associació Animal Latitude i Submon, amb el suport pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

 

Un tauró guilla a Pollença

"Capturen un tauró centurió a Cala Murta (Pollença)
L'animal pesa 180 kg. i ha estat capturat, però tal com es pot veure en un vídeo, quan l'han trobat quan encara era amb vida i ferit".

"Agents de medi ambient denuncien el pescador que va capturar un tauró a Pollença. 

El col·lectiu professional aprofita per recordar que les barques de vigilància de zones protegides estan aturades fa 3 anys per manca de manteniment".

Un tauró d'uns 200 quilos a les costes catalanes

9 de març de 2015

Un pescador va capturar, de forma accidental, un peix guilla (Alopias vulpinus). El pescador va trobar l’animal mort quan va a anar a recollir la seva xarxa, una solta per a bonítol. Es tractava d’un exemplar mascle de 210 kg de pes i amb una mida 423 cm (inclosa la cua).

Convocatòria 1a Edició "Grans animals marins del Mediterrani català"

11 de febrer de 2015

Quin és l'objectiu d'aquest curs?

Formar sobre els grans animals marins del mar Mediterrani català a persones potencialment propagadores d'aquesta informació a la població, oferint recursos pedagògics i informatius, per aconseguir que l'abast territorial del projecte sigui més ampli en un futur.

11 de febrer de 2015

Des de l'Associació Animal Latitude i SUBMON, ens complau anunciar-vos l'inici del projecte d'educació i sensibilització Jo també visc al Mediterrani, que realitzem amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Biblioteca Sagrada Familia (especialitzada en Ciència i Medi ambient) l'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat de Barcelona del Campus Mundet (ICE UB).

Please reload

bottom of page