top of page

Què ens ofereixen les Jornades Tècniques FUB

En poc més d’una setmana arriben les Jornades Tècniques de Fauna Urbana a Barcelona (Jornades FUB) i avui volem posar un petit tast de les xerrades que tindran lloc a la Biblioteca de Sagrada Família els dies 21 i 22 d’octubre.


Per començar el primer dia, el divendres 21, tal i com vam avançar i explicar una mica més extensament, tindrem la xerrada inaugural a càrrec de la Carme Rosell, de la consultora ambiental Minuartia. La Carme ens parlarà de la biofília i dels reptes que tenim per endavant per aconseguir una bona convivència a les ciutats entre la fauna salvatge i les persones que hi viuen. Una xerrada que es basa en l’experiència de Minuartia al llarg dels més 25 anys que fa que treballa en gestió i conservació de la fauna.


Després de la Carme serà el torn de l’Albert Martínez, del CRARC, i de l’Elena Muñoz, dels Agents Rurals, que ens explicaran com gestionar els conflictes amb rèptils i amfibis que ens podem trobar i ens mostraran exemples de les intervencions que han hagut de dur a terme el Cos d’Agents Rurals en casos de conflicte en hàbitats urbans, respectivament. Es tracta de dues xerrades molt interessants que permetran veure de quina manera s’està actuant avui dia a Catalunya quan hi ha problemes entre els humans i la resta d’animals.


Per acabar el primer dia de les Jornades, tindrem a la Tere Rodríguez, de l’APAEC (Associació de Protecció d’Animals Exòtics de Catalunya), que ens mostrarà la feina que du a terme aquesta associació quan hi ha situacions complicades amb animals exòtics pel mig, així com quin és l’estat de la legislació actual respecte a aquest tipus d’animals.


El dissabte 22, segon dia de les Jornades FUB, comença amb un tema relacionat amb la xerrada que va tancar el dia anterior: “La problemàtica dels animals exòtics com a animals de companyia”, duta a terme per la Fundació FAADA. Una xerrada que creiem molt necessària degut al desconeixement que molta gent té dels animals que compra, sobretot quan es tracta d’exòtics.



Després de FAADA, tindrem una breu exposició sobre la situació de les colònies de Gats a Barcelona, a càrrec de Susana Pérez, i, tot seguit, tindrem a Miquel Llorente, de IPRIM, per parlar sobre animals salvatges en captivitat. Una xerrada centrada en aquells animals que haurien de viure en llibertat però que, per un motiu o un altre, han acabat tancats en gàbies o recintes.


Per acabar la primera part del dissabte, tindrem a Sergi Garcia, de Galanthus, que ens explicarà quins són els projectes que duen a terme amb la biodiversitat urbana a la ciutat de Barcelona. A més, aquesta xerrada servirà com a preludi de l’activitat que es farà al migdia (en dos torns) anomenada “Falcons Urbans”, de la que us parlarem més extensament aviat al blog.


Tornant de dinar, i encetant l’última part de les Jornades FUB, tindrem un exemple de ciència ciutadana amb el projecte Mosquito Alert. En Santi Escartín ens mostrarà el funcionament del projecte i com les aportacions dels ciutadans l’ajuden a tirar endavant. També ens mostrarà com millorar la forma de fer les fotos necessàries per les aportacions, de manera que les dades que es reben tinguin encara millor qualitat.


A aquesta xerrada li seguiran la de la Patrícia Darder, de la Càtedra Fundació Affinity sobre l’abandonament i l’adopció d’animals domèstics, que mostrarà les dades existents sobre aquests dos fenòmens i què es pot fer per millorar la situació; i la que durà a terme Submón, sobre el seu projecte Dofins Metropolitans, que pretén fomentar un major coneixement a nivell socials sobre els cetacis, centrat en els albiraments prop de zones urbanes com són la costa del Maresme i Barcelona.


Finalment, com a cloenda de les Jornades FUB, en Xavier Ferrer, del Departament de Biologia Animal de la Universitat de Barcelona, farà unes reflexions sobre la fauna silvestre i domèstica a la ciutat de Barcelona. Aquestes reflexions serviran com un resum de tot el que s’haurà explicat al llarg del dia i mig que duraran les Jornades Tècniques de Fauna Urbana a Barcelona.


Si encara no us hi heu apuntat, no tardeu en fer-ho, perquè aquest proper divendres 14 d’octubre és l’últim dia per fer la inscripció de les Jornades a preu reduït. Passada aquesta data, el preu serà de 17€ (més 3€ en cas que es vulgui participar a l’activitat “Falcons Urbans”). No dubteu en enviar un correu electrònic a info@animallatitude.org amb l’assumpte “Jornades FUB” si us voleu inscriure.

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Buscar per etiquetes
No tags yet.
Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
bottom of page