top of page

Activitat "Falcons Urbans"

Com vam dir a l’anterior post, les Jornades Tècniques de Fauna Urbana a Barcelona arriben en menys d’una setmana. Per aquest motiu, i perquè hem rebut forces peticions demanant-ho, explicarem en què consistirà l’activitat que es durà a terme a la pausa del dissabte dia 22: Falcons Urbans. Aquesta activitat es durà a terme en dos torns diferents, el primer de 14 a 15h i el segon de 15 a 16h, i és organitzada per l’associació Galanthus.


Tal i com ens han dit des de Galanthus, l’objectiu de l’activitat és explicar el projecte de reintroducció del falcó pelegrí a Barcelona. Aquest projecte va començar l’any 1999 amb la instal·lació de caixes niu d’alliberament a la Sagrada Família, l’Església del Pi, l’Hotel Princesa Sofia i el Palau Nacional. La reintroducció es va dur a terme perquè aquesta espècie havia sigut una espècie reproductora a la ciutat fins als anys 70 del segle XX, moment en la que va desaparèixer.


En anys posteriors a l’inici del projecte, canviant les ubicacions dels punts d’alliberament, es van deixar anar més individus joves. En total es van arribar a alliberar 47 exemplars. El resultat d’aquest procés va ser que, l’any 2004, alguns d’aquests exemplars alliberats a la ciutat de Barcelona van començar a criar. Des de llavors, els falcons han criat a la ciutat de manera ininterrompuda.


El fet de triar la Sagrada Família com a lloc per fer l’activitat (a part de la proximitat al recinte on es fan les Jornades FUB) es deu al fet que la parella que hi cria és en un dels territoris més consolidats dels que hi ha a la ciutat. Per aquest motiu, una de les accions que es faran a l’activitat “Falcons Urbans” serà l’observació amb telescopis dels falcons (si es deixen veure).


Realment es tracta d’una activitat molt interessant i que encaixa perfectament amb l’esperit de les Jornades FUB de donar a conèixer la fauna que viu a la ciutat de Barcelona. Si hi voleu participar, el cost de l’activitat és de 3€, que se sumen al preu de 12€ de les Jornades (que seran 17€ passat el dia 14 d’octubre).


A data d’avui, el primer torn de l’activitat està complet, així que si voleu apuntar-vos a l’activitat, no tardeu massa en fer-ho, ja que només queda un torn lliure. Per apuntar-vos-hi, ho heu de fer a través del formulari d’inscripció de les Jornades FUB que enviem quan es demana informació, marcant l’opció de voler participar a l’activitat. Si voleu el formulari per inscriure-us a les Jornades i a l’activitat, envieu un correu electrònic a la direcció info@animallatitude.org amb l’assumpte “Jornades FUB”.

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Buscar per etiquetes
No tags yet.
Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
bottom of page