Wiki FAADA
Una de les organitzacions que farà una xerrada a les Jornades Tècniques de Fauna Urbana de Barcelona és FAADA, la Fundación para el Asesoramiento y Acción en Defensa de los Animales, fundació sense ànim de lucre que va començar la seva activitat principal al 2004.
La seva xerrada tractarà sobre la problemàtica dels animals exòtics com a animals de companyia, un tema relacionat amb la presència d’espècies invasores que poden causar conflictes amb les persones que viuen a la ciutat, com pot ser el cas de les cotorretes de pit gris, també conegudes com a cotorres argentines.
FAADA ha dut a terme molts projectes diferents, tots ells seguin la missió de la fundació: promoure el respecte cap als animals, en l’àmbit social, legal i educatiu. Per aquest motiu, moltes de les accions que es duen a terme estan emmarcades dins d’aquests àmbits, com es pot veure en els seus projectes sobre turisme responsable amb els animals, circs sense animals i tinença responsable d’animals de companyia, entre d’altres.
Recentment han engegat una pàgina web que es basa principalment en l’àmbit educatiu, en el sentit que aporta un seguit d’informació per a que la gent tingui coneixement de certs temes relacionats amb els animals i sigui conscient de la problemàtica que pot existir en alguns casos.
Aquesta pàgina s’anomena Wiki FAADA i és un recopilatori de contingut en format pregunta i resposta. A partir d’una sèrie de categories, com “Abandonament”, “Dofinaris” o “Tràfic d’animals exòtics”, apareixen un conjunt de preguntes que es despleguen donant informació sobre diversos temes.
Posant com a exemple la categoria de “Tràfic d’animals exòtics”, apareixen preguntes com “És legal vendre un animal salvatge?” o “Com puc reconèixer un verdader centre de rescat d’animals?”, amb la informació corresponent a cada una que es desplega quan es clica la pregunta.
La veritat és que és una iniciativa molt interessant i que pot ser molt útil per a la ciutadania, ja que li ofereix informació que és necessària per ser conscient de certs temes i que li permeten poder-se generar una opinió que no depèn únicament de creences personals.
Si voleu saber més sobre Wiki FAADA, no dubteu entrar a la pàgina web wiki.faada.org i navegueu per les diferents categories, etiquetes i preguntes. I si voleu escoltar la xerrada de FAADA a les Jornades FUB, envieu un correu a info@animallatitude.org amb l’assumpte “Jornades FUB” per formalitzar la inscripció.