Primeres activitats
Aprofitant que el divendres 27 de maig va començar la Setmana de la Natura i que acaba el dia 5 de juny, dia Mundial del Medi Ambient, organitzem les dues primeres activitats sobre "Animals a la ciutat".
La primera d'elles tindrà lloc el dimarts 31 de maig a la Biblioteca de Sagrada Família, entre les 17.30 i les 19:00 hores. Aquesta activitat es realitza com a cloenda del curs del club de deures de la biblioteca.
Al taller, els nens i nenes coneixeran quines espècies hi ha a la ciutat i aprendran a distingir les autòctones de les exòtiques. D'aquesta manera es reflexionarà sobre el respecte pel medi ambient i les conseqüències d'introduir espècies a zones que no són les seves. A més, també es parlarà de tinença responsable i de quins són els animals de companyia més adequats.
Tot plegat es durà a terme mitjançant fotografies, explicacions, les preguntes dels nens i nenes i, per acabar, el Joc dels Animals!
La segona activitat consistirà en una xerrada al bar El Col·leccionista (C/Torrent de les Flors 46) el dia 2 de juny, entre les 19:00 i les 21:00 hores, sobre animals exòtics, titulada "Animales exóticos. Una responsabilidad compartida". Serà presentada per la Teresa Rodríguez, presidenta de l'APAEC (Associació de la Protectora d'Animals Exòtics de Catalunya), i l'ha organitzat l'Associació Animal Latitude dins del seu cicle de xerrades "Encuentros Animales".
La xerrada tractarà sobre l'APAEC, que treballa en xarxa amb el CRARC (Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya) i el CRFS (Centre de Recuperació de Fauna Salvatge) de Torreferrussa. L'APAEC és l'entitat a la que ens podem dirigir si trobem un animal exòtic i està formada per un equip de voluntaris i amants dels animals. Va sorgir davant la necessitat de crear unes bases en les quals es contemplin els animals exòtics, destinats a ser animals de companyia, com a éssers dignes de protecció, cures i afecte.
La funció d'aquesta associació és protegir a tots els animals exòtics i formar a la gent, tant a les seves cures com a la necessitat de controlar-los, per què no acabin sent un problema al medi natural. També es preocupa per la fauna autòctona i ajuda a la retirada d'exòtiques que, per abandonament o pèrdua, envaeixen els nostres jardins, fonts, parcs o carrers. D'aquesta manera, recullen aquests animals per trobar-los-hi una llar on puguin continuar la seva vida sense suposar cap tipus de risc per a la fauna autòctona.
Si us interessa la xerrada, us esperem al bar El Col·leccionista!