top of page

Resum de la xerrada "Animales exóticos. Una responsabilidad compartida"

El passat 2 de juny es va fer una nova xerrada dins del cicle "Encuentros animales", organitzat per l'Associació Animal Latitude. Aquestes xerrades, que es fan el primer dijous de cada mes, de 19 a 21h, al bar El Col·lecionista (C/ Torrent de les Flors, 46) i que són gratuïtes, pretenen acostar el món de la fauna al públic general en un ambient fora de biblioteques i aules, en un ambient més distès.

En aquest cas, la xerrada estava enmarcada dins del projecte Animals a la ciutat i va ser a càrrec de la Teresa Rodríguez, presidenta de l'APAEC (Associació de la Protectora d'Animals Exòtics de Catalunya). Aquesta associació, creada fa 7 anys i que col·abora amb el CRARC i el Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa, és una entitat amb l'objectiu de protegir la fauna exòtica, així com formar a la gent en les seves cures i la necessitat de controlar aquests animals.


També ajuda a la retirada d'animals exòtics de parcs, fonts, carrers, etc i és on ens podem dirigir si trobem aquest tipus de fauna a Barcelona. L'APAEC els hi busquen una nova llar on poder continuar la seva vida sense suposar cap risc per a la fauna autòctona.


Tot i els problemes de la vaga de metro, que no van deixar arribar a algunes persones, va haver-hi prou afluència d'assistents. La Teresa va estar explicant casos que s’han trobat a la seva associació: inclús animals salvatges que viuen en males condicions a cases de particulars i que han de ser rescatats i portats a centres que se’n fagin càrrec.

També va parlar de la legislació actual i la mancança de bones lleis, que ara mateix no defensen els animals exòtics, i de la necessitat actual de millorar la gestió de fauna exòtica per part d’organitzacions públiques i privades, sobretot abans que certes espècies, que no estan catalogades com a invasores, ho acabin sent. I va seguir la xerrada preguntant-se què s’ha de fer en el cas de trobar animals exòtics, quan actuen els agent rurals o la policia, o què fer en casos de voler donar en adopció un d’aquests animals.


Tot plegat va fer de la trobada un moment molt enriquidor, del qual vam aprendre molt i ens vam sorprendre molt!

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Buscar per etiquetes
No tags yet.
Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
bottom of page