top of page

Resum del taller a la Biblioteca de Sagrada Família

El dimarts 31 de maig, de 17:30 a 19h, es va fer un taller a la biblioteca Sagrada Família, especialitzada en Ciència i medi ambient, dins la Setmana de la Natura. El grup assistent va constar de 10 persones, entre nens i adults, vinculades al Club de Deures de la Biblioteca o a d’altres activitats del centre.


Es va mostrar una sèrie de fotos d’animals que viuen a la ciutat de Barcelona, tant autòctons, al·lòctons com exòtics, fent la reflexió sobre si és correcte com viuen, si han estat abandonats, si hi ha una problemàtica de convivència amb d’altres animals o, fins i tot, amb nosaltres, etc.


També vam parlar de les dificultats de tenir animals exòtics a casa, ja que impliquen moltes més exigències de dieta del pensat (en alguns casos és molt variada o en d’altres, fins i tot, es basa en animals vius), manteniment de l’espai on viuen (enriquiment, espais, etc.), costos veterinaris, tenir en compte si són diurns o nocturns, la seva longevitat, si són perillosos quan siguin adults, etc. Es va donar el missatge de reflexionar sobre tots aquests aspectes abans d’aquirir un animal a casa, i tenir en compte que tot i que sigui un gat i un gos, hem de seguir tota la normativa i recomanacions de tinença responsable.


Finalment vam fer dos equips i vam passar una bona estona amb el Joc dels Animals. S’havia d’anar avançant pel taulell responent preguntes vinculades amb els temes parlats: hi havia preguntes de verdader o fals, de triar imatges correctes, etc.


Tot plegat va ser molt divertit i a l’hora molt enriquidor, ja que tots els participants es van sorprendre del que vam explicar, perquè no eren conscients que alguns d'aquests animals que viuen a la ciutat de Barcelona no són autòctons i que, si hi viuen, és degut a l’abandonament o fuga.

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Buscar per etiquetes
No tags yet.
Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
bottom of page