top of page

Troben una tortuga mossegadora alliberada a Banyoles

A finals del mes passat, els tècnics del Consorci de l'Estany a Banyoles van retirar una tortuga mossegadora (Chelydra serpentina) de 20 centímetres de llarg en una cuneta inundada prop de l'Estany de Banyoles.

Les cries d'aquesta espècies es venen des de fa molts anys degut a la seva petita mida i el seu aspecte bufó. El problema d'aquesta espècie americana (no és autòctona) és que pot arribar a pesar 16 quilos i tenir una mida molt considerable. A més, és una tortuga perillosa, ja que la seva mossegada pot arribar a fer molt de mal, fins al punt de ser capaces d'amputar dits.

Tortuga mossegadora. Foto de The Forest Vixen.

Per aquest motiu, persones que han comprat aquesta espècies sense conèixer-la completament es troben amb la sorpresa d'arribar a tenir una tortuga gran i agressiva. I molts cops, per culpa d'això, la tortuga és alliberada al medi, amb la problemàtica afegida que és una espècie considerada amb potencial invasor. Això implica que pot causar danys a l'ecosistema i la biodiversitat local del lloc on s'abandona.

Aquesta notícia ens ha fet pensar en la necessitat d'avisar a tota la gent que es compra una animal com a mascota del fet que han de ser conscients de quin tipus d'animal adquireixen, quines són les seves característiques i quines són les seves necessitats. A més, en casos d'animals perillosos i/o amb potencial caràcter invasor, encara s'ha de tenir més present el coneixement de l'espècie.

A l'apartat d'Informació de la web hi ha un conjunt d'articles sobre tinença responsable que creiem de lectura obligatòria per totes les persones que volen comprar una mascota. I a l'apartat de Normatives hi ha un recull de normes i lleis sobre tinença de mascotes, benestar animal i espècies exòtiques. Sobre aquest punt, volem recordar que abandonar les mascotes és delicte, així com alliberar espècies exòtiques invasores o amb potencial invasor (de fet la multa és molt més alta en aquest cas que en l'abandonament d'un gos o un gat).

Esperem que aquesta notícia i les reflexions que hem fet ajudin a les persones que volen comprar un animal i facin pensar a les persones que ja en tenen per saber què no han de fer.

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Buscar per etiquetes
No tags yet.
Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
bottom of page