top of page

Els ocells de ciutat canten més fort

Tots hem sentit cantar algun ocell. Sigui en un bosc, un prat, un jardí, un parc urbà, un arbre en un carrer. Els ocells estan presents a molt hàbitats diferents i el seu cant també ho està, inclús dins de la ciutat.

Recentment, un estudi del Museo Nacional de Ciencias Naturales ha revelat que les espècies d’ocells de ciutat canten més fort que els individus de la mateixa espècie que viuen fora de la ciutat. Això és degut a l’elevada quantitat de sorolls i sons forts que existeixen a les ciutats i que interfereixen amb la comunicació d’aquest grup animal.

Desafortunadament, cantar més alt pot tenir efectes negatius, com atraure depredadors a on està l’individu cantant, ja que se’l sent més. A més, el cant també sol ser més agut, amb la qual cosa pot tenir efectes negatius per a la femella.

Altres espècies decideixen cantar en moments que no hi ha tan soroll, com pot ser la nit o al matí. Tot i així, s’ha vist que en zones on hi ha sons de volum alt, els ocells estan marxant, ja que els beneficis de cantar més alt poden no compensar els costos.

Una manera d’evitar aquest efecte per culpa dels sorolls de les ciutats seria augmentar la presència de zones verdes que esmorteïssin els sons. D’aquesta manera, els ocells se sentirien alliberats de la pressió de fer-se sentir i haver de cantar més alt. A més, també repercutiria en tota la fauna present en una ciutat, així com en les persones que hi visquessin.

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Buscar per etiquetes
No tags yet.
Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
bottom of page